Excite

Handig overzicht van de hypotheektarieven

Een hypotheek afsluiten is niet moeilijk, maar je gaat zeker niet over één nacht ijs. Ook jij zult waarschijnlijk 30 jaar met je hypotheek moeten doen en dan is het prettig om te weten dat je niet te veel betaalt. Lage kosten beginnen al bij de eerste onderhandelingen en om zo goed mogelijk te kunnen onderhandelen, moet je een goed overzicht van de hypotheektarieven hebben.

Vergelijken op looptijd

Hoewel hypotheken standaard een looptijd hebben van 30 jaar, is het handig om niet alleen naar die 30 jaar te kijken, maar ook bijvoorbeeld naar vijf jaar. Veel hypotheektarieven staan namelijk gedurende een aantal jaar vast. Als je steeds kijkt wat op dat moment het beste is, zit je eigenlijk altijd goed. Een handig overzicht van de hypotheektarieven met de looptijd erbij kun je vinden op Hypotheekrente.nl. Deze site laat onder meer de Top 20 zien van hypotheekrentetarieven in 2011. Alle hypotheekaanbieders zijn in dit overzicht meegenomen. Ook lees je hier het laatste nieuws over de hypotheekrente en gerelateerde zaken.

Snelle vergelijking

Een snelle vergelijking voor jouw situatie maak je met behulp van de rekenhulp op Independer.nl. Daar vul je in wat je precies wilt lenen, wat je inkomsten zijn en je krijgt vervolgens een handig overzicht van de mogelijke hypotheken die bij jouw situatie passen. Natuurlijk kun je hier niet blind op varen en zul je voor het afsluiten van een hypotheek nog steeds een adviesgesprek aan moeten vragen, maar het helpt je wel om een indruk te krijgen van de markt, zodat je je niet snel iets wijs laat maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019