Excite

Parfum achteraf betalen: Wat is veilig?

Parfum achteraf betalen is vooral gebruikelijk op het web. De koper wil het product meestal eerst in handen hebben voor er betaald wordt. In gewone winkels in de winkelstraat is achteraf betalen meestal geen optie.

Er zijn verschillende manieren om achteraf te betalen. Er zijn webshops die alleen werken met vooruitbetaling, maar er zijn ook webshops die ook het achteraf betalen accepteren.

Manieren om achteraf te betalen

Er zijn een heleboel manieren om parfum achteraf te betalen. Niet alle manieren zijn even veilig en niet alle manieren kunnen bij elke winkel. De acceptgiro en de factuur kun je bijvoorbeeld niet gebruiken in een parfumeriezaak in de winkelstraat.

Acceptgiro

De acceptgiro is de meest bekende en wordt door veel webshops dan ook gebruikt. Deze methode kost vaak wel iets meer, omdat er administratiekosten in rekening worden gebracht, maar dit is relatief veilig. Het is niet erg fraudegevoelig en je betaalt als je je bestelling hebt ontvangen. De acceptgiro zit vaak bij de bestelling in de doos of in de zak.

Creditcard

Een andere methode om achteraf te betalen is de creditcard. Hier worden alle aankopen die gedaan zijn met de kaart, één keer per maand afgeschreven. Een creditcard kan fraudegevoelig zijn en is dus niet altijd even handig om te gebruiken. Ook moet je een creditcard aanvragen bij de bank en je saldo moet genoeg zijn om rekeningen te kunnen betalen. Je hebt ook minder overzicht op je aankopen, dus met een creditcard moet altijd voorzichtig worden omgegaan.

Factuur

Een derde methode lijkt op die van de acceptgiro: de factuur bij de bestelling. Sommige bedrijven sturen geen acceptgiro mee met de bestelling, maar een factuur die betaald kan worden door middel van geld overboeken bijvoorbeeld met internetbankieren. De factuur kent meestal geen administratiekosten en is dus een goede vervanging van de acceptgiro. Ook de factuur is niet echt fraudegevoelig en zit meestal bij de bestelling in. De bestelling moet dan eerst ontvangen zijn.

Andere manieren

Een andere manier om achteraf te betalen kan bij verzending onder rembours. Dan laat je het pakket verzenden en dan betaal je het product aan de deur tijdens het accepteren. Hierbij is voorzichtigheid ook geboden en het kan slim zijn om contant te betalen.

Webshops waar achteraf betalen mogelijk is

Een paar webshops waar je achteraf kunt betalen met een van de bovengenoemde manieren.

Parfumerie

Bij parfumerie.nl kun je betalen met dingen als iDEAL, maar ook met de factuur die bij de bestelling wordt bijgevoegd.

Douglas

Bij douglas.nl kan er enkel betaald worden met de creditcard wanneer je achteraf wilt betalen. Verder zijn er geen mogelijkheden bij deze webshop.

Parfumania

Bij parfumania.nl kan betaald worden met de creditcard en er is een mogelijkheid om het te laten verzenden onder rembours.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020