Excite

Haal het maximale uit Passbook

Na de laatste update vinden iPhone-gebruikers ineens een nieuw icoontje op hun scherm: Passbook. Het lijkt alsof Passbook niet heel bruikbaar is, maar verwijderen kan ook niet. Gelukkig is dit een kwestie van 'schijn bedriegt', want Passbook is wel degelijk heel handig. Zolang je maar weet wat je er mee kunt.

Bezoek de App Store

Als je Passbook voor het eerst opent, dan krijg je een overzicht en een link naar de App Store. Als je daarop klikt, dan kun je een aantal apps downloaden die bedoeld zijn voor het gebruik met Passbook.

Een mooi voorbeeld is de app van Lufthansa. Die gratis app kun je niet alleen gebruiken om een ticket te boeken, maar ook om vervolgens een mobiele boarding pass aan te maken én deze op te slaan op je mobiele telefoon. Zo kun je hem nooit meer kwijtraken.

Ook kun je hier al je vluchtgegevens opslaan en op elk gewenst moment weer ophalen. Zo weet je altijd bij welke gate je moet zijn, welke terminal daarbij hoort en hoe laat de vlucht precies vertrekt of aankomt.

Korting

In Amerika zijn er al veel meer mogelijkheden voor Passbook. Daar kun je bijvoorbeeld een speciale app downloaden voor Walgreens. Dit is een soort Amerikaanse drogist.

Met behulp van die app én Passbook vraag je een herhaalrecept aan van de medicijnen die je gebruikt, bewaar en spaar je punten die je later in kunt wisselen en zoek je kortingscoupons waarmee je direct al korting kunt krijgen op je boodschappen.

Het is de bedoeling dat deze applicaties in de toekomst ook voor de Nederlandse markt ontwikkeld worden.

Automatische meldingen

Als je Passbook eenmaal hebt ingesteld, dan hoef je er niet meer aan te denken. Passbook detecteert namelijk zelf of je in de buurt bent van een winkel of instantie waarvoor je iets in je Passbook hebt. Als dat het geval is, dan krijg je een melding. Zo vergeet je nooit meer die cadeaukaart of kortingscode te gebruiken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021