Excite

Payment Service Provider: wat je moet weten

Als je regelmatig op internet winkelt, dan ben je de term Payment Service Provider (PSP) ongetwijfeld een keer tegengekomen. Een Payment Service Provider biedt betaalmethodes aan die door webwinkels gebruikt kunnen worden. Des te meer mogelijkheden een PSP biedt, des te aantrekkelijker deze voor online winkels én voor klanten is.

Mogelijkheden en kosten van een Payment Service Provider

Een Payment Service Provider kan verschillende betaalmethoden ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan creditcard, bankoverschrijving, acceptgiro, machtiging of Diners Club kaarten. Voor het gebruik van een PSP moet een webwinkel geld betalen. Meestal wordt eenmalig een bedrag aan afsluitkosten gerekend en betaalt de webwinkel daarnaast ook een maandelijks abonnement en een bedrag per transactie. De kosten per type transactie kunnen verschillen. Vaak is betalen per eenmalige incasso voor de webwinkel het goedkoopst, terwijl acceptgiro’s het meest kosten. Dit heeft te maken met de handelingen die de PSP moet verrichten om de betaling te lokaliseren en te verwerken. Bij een eenmalige machtiging hoeft een PSP veel minder te doen dan bij een betaling via acceptgiro. Dit zie je terug in de prijs. Dit is direct ook een van de redenen dat veel webwinkels kosten rekenen voor acceptgiro’s.

Payment Service Providers in Nederland

Inmiddels zijn er veel verschillende PSP’s actief in Nederland. De meest bekende zijn Bibit, Buckaroo en GlobalCollect. Ook banken als Rabobank, ING en ABN AMRO bieden hun diensten op dit gebied aan. Als je hiervan gebruik wilt maken, is het vaak een vereiste dat je ook een bankrekening bij die bank hebt lopen. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, zolang je vooraf maar goed uitzoekt waar je voor die rekening én het online betalen de beste deal krijgt.

Goed voor de omzet

Een Payment Service Provider kost geld, terwijl je je klanten natuurlijk ook ‘gratis’ een bedrag over kunt laten maken. Toch is het slim om wel te kiezen voor de diensten van een PSP. Dit maakt de betaaldrempel voor de klant namelijk veel lager, waardoor je omzet gestimuleerd wordt. Uiteindelijk zul je er dus ongetwijfeld toch op verdienen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019