Excite

Inzicht in je pensioenoverzicht

Je pensioen is belangrijk. Bijna iedereen wil op een gegeven moment een keer stoppen met werken en als je dan toch gewoon ergens wilt wonen, een maaltijd op tafel wilt zetten en eens een keer iets leuks wilt doen, dan heb je daar geld voor nodig. Via je pensioenoverzicht kun je erachter komen hoeveel dat is.

Pensioengat

Niet iedereen heeft een pensioen. Voor een pensioen spaar je via je werkgever, maar niet elke werkgever heeft een pensioenregeling. Je kunt op je loonstrook zien of er een pensioenpremie wordt ingehouden, maar je kunt ook bij de afdeling Personeelszaken informeren naar de pensioenregeling.

Hoeveel pensioen krijg je?

De snelste manier is echter gewoon thuis uit te voeren. Via mijnpensioenoverzicht.nl kun je namelijk precies zien hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd. Dit gaat over het werk dat je nu doet, maar ook over alle baantjes die je in het verleden hebt gehad.

Om in te loggen op je persoonlijke pensioenoverzicht heb je alleen je DigiD nodig. Deze code kun je aanvragen, maar heb je mogelijk ook al eens aangevraagd voor bijvoorbeeld de zorgtoeslag of het aanpassen van de huurtoeslag. Ook voor het doen van je belastingaangifte heb je je DigiD nodig. Mocht je deze code niet of niet meer hebben, dan kun je een nieuwe aanvragen. Die wordt vervolgens per post verstuurd. Je kunt die code dan vervolgens weer aanpassen naar een zelfbedachte code.

Eenmaal ingelogd, kun je precies zien welke instanties gegevens hebben aangeleverd. Ook zie je welke pensioenbedragen je krijgt. Let op: dit zijn vaak brutobedragen per jaar. Er moet dus nog belasting over betaald worden.

Netto pensioen

Bij het pensioenoverzicht kun je ook aanvinken dat je graag een netto-inschatting krijgt van de inkomsten die je na je pensioen krijgt. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen, maar het geeft wel een beeld van de mogelijkheden. Bedenk voor jezelf of dit voldoende is, of dat het mogelijk verstandig is om extra voorzieningen voor je pensioen te treffen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021