Excite

Persoonlijke financiën met software bijhouden

Een budget vaststellen en je eraan houden is tegenwoordig zo makkelijk niet meer. In negen van de tien keer kom je erachter dat er toch nog veel 'verborgen' posten zijn, die je over het hoofd had gezien. Wil je het goed doen, dan kun je je persoonlijke financien met software bijhouden. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden.

Yunoo

Je persoonlijke financien met software bijhouden is makkelijk, snel en overzichtelijk. Wel is het belangrijk dat je een programma kiest dat bij je past, want het eerste instellen vraagt wel om enige inspanning. Een mooi voorbeeld is AFAS Personal. AFAS Personal is ook wel bekend als Yunoo. Dit is een applicatie waarmee je al je bankbetalingen in kunt laden in de software. Door bepaalde markers kan de software dan vervolgens zien in welke categorie de uitgaven vallen. Hierdoor hoef je zelf alleen het lijstje nog maar na te lopen en te kijken of het klopt. Vervolgens krijg je op een grafische manier inzicht in je uitgaven en inkomsten én kun je voor jezelf budgetten opstellen. Dat maakt het makkelijker om te besparen en om je financiën nog beter in kaart te brengen. Het gebruik van AFAS Personal is helemaal gratis.

iBank

Een andere optie is iBank. Dit programma is van oorsprong Amerikaans en heeft daardoor een paar opties die andere programma's niet hebben. Denk aan het toevoegen van investeringen. Het is een volledig pakket dat makkelijk in gebruik is. Je kunt dit programma eerst dertig dagen gratis uitproberen. Bevalt het goed, dan kun je omschakelen naar een betaalde versie van het programma.

Lees reviews

Als je je persoonlijke financien met software bij wilt gaan houden, verdiep je dan vooraf goed in de soorten software. Lees daarbij ook reviews van anderen; het is zonde om je te verdiepen in een programma dat uiteindelijk toch niet goed genoeg blijkt te werken. Neem ook steeds de tijd om je gegevens bij te werken, alleen dan haal je er maximaal resultaat uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020