Excite

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een vorm van een aflopend krediet. Dit betekent dat je een bedrag leent dat vooraf is vastgesteld. Ook weet je van tevoren precies hoeveel je moet afbetalen en wanneer. Je betaalt in vaste termijnen en het rentepercentage staat altijd vast. Het is geen flexibele lening. Dit betekent dat je geen geld kunt opnemen dat je reeds hebt afbetaald. Dit kan voor veel mensen een voordeel zijn, omdat ze hierdoor precies weten waar ze aan toe zijn.

Een persoonlijke lening is bedoeld voor persoonlijke uitgaven, zoals een verre reis, een nieuwe auto of een studie die je wilt bekostigen. De lening is erg handig wanneer je snel over wat geld wilt beschikken. Dit is één van de voordelen: je hebt je geld snel en kunt het dus ook snel gebruiken. Een ander voordeel is ook al eerder genoemd: je weet vooraf precies waar je aan toe bent en hoeveel je moet betalen.

Een persoonlijke lening kent ook nadelen. Zo kun je de lening niet aftrekken bij de belastingdienst, omdat het geld wordt gebruikt voor persoonlijke doeleinden. Ook heb je altijd te maken met rente, waardoor je uiteindelijk meer moet betalen dan het bedrag dat je leent.

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, is het aan te raden om verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Bekijk niet alleen wat het rentepercentage en de looptijd is, maar lees ook altijd goed de voorwaarden. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

(photo © Andrea Guerra)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020