Excite

Polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering

Als je op vakantie gaat, kan er onverhoopt iets tussenkomen. Het kan een persoonlijk probleem zijn, zoals ziekte of overlijden, maar ook praktische problemen worden voor een deel opgevangen met een annuleringsverzekering. Een precies overzicht van de vergoedingen die je bij een annuleringsverzekering kunt verwachten, staan in de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering afsluiten

Annuleringsverzekeringen worden aangeboden door verschillende maatschappijen. Vaak worden ze direct aangeboden als je een vakantie boekt. Het komt ook voor dat een deel van de annulering gedekt wordt door een reisverzekering. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering in het geval van een calamiteit.

Veel gedekte kosten annuleringsverzekering

Bij een annuleringsverzekering krijg je alle kosten of een deel van de gemaakte kosten voor de reis terug. In de meeste gevallen gaat het daarbij om het overlijden van de verzekerde, of een eerste- of tweedegraads familielid van de verzekerde. In sommige gevallen worden ook de kosten vergoed als een huisgenoot overlijdt.

Behalve overlijden kan ook gezondheid een reden zijn om de vakantie af te lasten, bijvoorbeeld als verplichte inentingen vanwege medische redenen niet gegeven kunnen worden.

Ook zwangerschap van de verzekerde of van de partner kan een reden zijn om niet op vakantie te gaan.

Daarnaast zijn er nog persoonlijke, praktische omstandigheden die een vakantie in de weg staan. Onverwachte schade aan de woning of aan een eigen bedrijf, verlies van een baan, een onverwachte nieuwe woning of verplichte verhuizing zijn ingrijpende veranderingen die een vakantie in de weg staan.

Ook ongemak zoals verlies van een paspoort op de dag van vertrek kan reden zijn om de vakantie af te breken en het geld terug te vorderen via de annuleringsverzekering.

Gewijzigde plannen

Wanneer de vakantieplannen omgegooid moeten worden kan er ook een beroep worden gedaan op de annuleringsverzekering. De polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering houdt vaak ook rekening met het uitvallen van eigen vervoer, of het uitvallen van accommodatie waardoor voorgenomen logies niet mogelijk zijn. Een deel van de reis kan dan worden teruggevorderd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021