Excite

Polisvoorwaarden autoverzekering: waar let je op?

De kosten van je autoverzekering zijn belangrijk, maar de polisvoorwaarden van je autoverzekering zijn minstens zo belangrijk. Die vertellen je namelijk wat wel en niet vergoed wordt en wat je eventuele eigen risico is. Die voorwaarden goed doornemen en vergelijken voor het afsluiten is dus belangrijk. Dan voorkom je een misser die je duur kan komen te staan.

Waar let je op in de polisvoorwaarden?

Bij het doornemen van de polisvoorwaarden van je autoverzekering let je op een aantal dingen. Het eerste is de soort dekking. Is dit WA, WA Casco of WA All Risk? Als je een WA verzekering hebt, dan heb je alleen de wettelijk verplichte verzekering. Die verzekering dekt echter praktisch geen schade aan je eigen auto, alleen schade die jij veroorzaakt aan de auto van een ander. Wil je meer dekking, dan ga je voor Casco of All Risk. Bij All Risk ben je ook verzekerd voor de schade aan jouw auto, ook als jij het ongeluk veroorzaakt.

Uitzonderingen

Het is heel belangrijk om de voorwaarden door te nemen op uitzonderingen. In sommige gevallen worden natuurrampen uitgezonderd. Ook is het mogelijk dat maatschappijen geen dekking bieden als je premie niet (op tijd) betaald wordt. Zorg ervoor dat je precies weet welke uitzonderingen gehanteerd worden en probeer er alles aan te doen om te voorkomen dat die uitzonderingen op jou van toepassing zijn.

Eigen risico

Ook handig om te weten: hoeveel eigen risico heb je? Zelfs als de verzekeraar de schade vergoedt, kan het zijn dat je eerst een eigen risico moet betalen. Vaak is dit een paar tientjes, maar het kan ook meer zijn.

Vraag om advies

Lees de polisvoorwaarden van je autoverzekering goed na. Staat er iets in dat niet lijkt te kloppen? Informeer daar dan naar bij je verzekeringsmaatschappij. Soms kun je er dan toch een betere deal uit slepen. Zorg er wel weer voor dat je dit schriftelijk bevestigd krijgt, zodat je ergens op terug kunt grijpen als dat nodig is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021