Excite

Kun je nog een Postbank rekening openen?

Postbank rekening openen?

Postbank was altijd een bank in Nederland, maar twee jaar geleden is de bank samen gaan werken met ING. Postbank heet dus nu ING en heeft hierdoor meer krachten kunnen bundelen. Dit betekent echter ook dat een rekening openen bij de Postbank niet meer mogelijk is. De blauwe Postbankleeuw bestaat dus niet meer, maar is vervangen door een oranje leeuw.

ING rekening

De rekening van ING is vergelijkbaar met de Postbank, aangezien beide banken zijn gaan samenwerken. Wil je een ING-rekening openen, dan kan dit via de website van ING of in één van de banken. Het openen van een rekening bij de ING is helemaal niet zo moeilijk en kan met een paar muisklikken worden geregeld. Je vult enkel de gegevens in die op het scherm staan en klaar is Kees.

Oude klanten van Postbank

Oude klanten van Postbank hebben allemaal bericht gekregen. Hun bankrekening is automatisch omgezet naar een ING-rekening. Ze hebben hun eigen bankrekeningnummer ook netjes kunnen houden. Ook de pincode bleef gelijk. De komende jaren zullen er voor de klanten nog meer veranderingen plaatsvinden, zoals een wijziging in de spaarrekening.

Girorekening?

De girorekening was typerend voor de Postbank. Tegenwoordig is het de ING en krijg je dus ook geen gironummer meer. In plaats daarvan krijgen nieuwe klanten dus een bankrekeningnummer. Oude klanten die al een gironummer hadden, zullen dit blijven houden. Of het gironummer altijd zal blijven bestaan, is niet bekend. Wellicht dat het in de toekomst zal verdwijnen voor mensen die reeds een gironummer hebben. Dit is slechts afwachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019