Excite

Krijg een lage premie voor je brandverzekering

Huiseigenaren kunnen niet zonder goede verzekeringen. En wie slim kiest, kan bijvoorbeeld heel wat korting krijgen op de premie voor zijn brandverzekering. Dat is alleen een kwestie van vergelijken én een aantal voorzorgsmaatregelen zijn. Die verkleinen ook nog eens de kans op brand, dus bieden je in feite een win-win situatie.

Brandverzekering voor je huis

Een brandverzekering dekt de schade bij brand. Dit kan gaan om je huis, maar ook om je spullen. De premie van een brandverzekering is afhankelijk van een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de herbouwwaarde van je huis, maar ook aan een aantal andere dingen, zoals het type dak dat je hebt. Voor een rieten dak betaal je meer premie dan voor een stenen dak, omdat de kans op grote schade veel aanzienlijker is.

Voorzorgsmaatregelen

Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die korting bieden als je bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van brandblussers, rookmelders en hittemelders. Dat is fijn voor je portemonnee, maar vergroot ook je eigen veiligheid. In veel gevallen bieden de verzekeringsmaatschappijen zelfs nog korting op deze producten. Het is dus aan te raden om hier eerst naar te informeren.

Brandverzekeringen vergelijken

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om verzekeringen te vergelijken. Online kun je diverse vergelijkingssites vinden die je helpen met alle verzekeringen op een rijtje te zetten. Je kunt dan verschillende offertes aanvragen en daaruit de beste offerte kiezen. Lees altijd de kleine lettertjes; vooral de uitzonderingen zijn belangrijk. Let hierin op dingen die je moet doen om in aanmerking te komen voor een (volledige) dekking in het geval van brand.

Houd je huis up to date

Natuurlijk is de premie van je brandverzekering belangrijk, maar brand voorkomen is veel belangrijker. Houd daarom je huis 'up to date'. Wees voorzichtig met bedrading die kortsluiting kan veroorzaken, houd water weg bij elektriciteit en laat je voorlichten over maatregelen die de brandgevaarlijkheid van je woning kunnen verkleinen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021