Excite

De prepaid credit card: een nieuw fenomeen

Wie een credit card bezit, weet hoe het werkt. Je betaalt met je kaart en aan het eind van de maand wordt dat bedrag van je rekening afgehaald, ineens of in termijnen. Nu kennen we echter ook de prepaid credit card waarbij je eerst betaalt en hem dan pas gebruikt.

Een prepaid credit card: handig voor iedereen

Je kent het wel. Je ziet dat mooie truitje, of die kekke telefoon. Geen geld bij je, maar wel je credit card. Hup, je gekochte artikel in je tas en aan het eind van de maand zien we wel weer.

Gebruik van credit cards

Er bestaan een heleboel soorten credit cards. Al deze kaarten werken op dezelfde manier. Je koopt iets en betaalt met je credit card in plaats van contant. Je geld blijft op je rekening en aan het einde van de maand haalt je creditcardmaatschappij of je bank het van je rekening. Dat kan in een keer of in termijnen, waarbij je bij de laatste vorm een hele hoge rente betaalt. Aan je credit card zit een limiet. Je salaris bepaalt hoe hoog die is. Credit cards zijn heel makkelijk, maar kennen voor veel mensen een nadeel. Die kopen zoveel dat ze hun limiet bereiken en betalen dan een hoop terug, want hoe hoger je geleende bedrag, hoe meer je per maand betaalt.

De nieuwe prepaid credit card

Voor die mensen, maar ook voor hen die zichzelf niet helemaal vertrouwen is er nu de prepaid credit card. Deze wordt door dezelfde maatschappijen verstrekt en werkt precies andersom. Je betaalt eerst aan de creditcardmaatschappij en kan dan pas je credit card gebruiken. Waarom, zou je zeggen; betaal dan contant. Er zijn echter wel een paar voordelen.

  • Je komt nooit in de problemen, want je kan nooit méér kopen dan op je kaart staat
  • Je hoeft geen cash geld mee als je gaat shoppen
  • Je hebt wel alle voordelen van een credit card zoals verzekering en kortingen
  • Er is geen BKR registratie

Een prepaid credit card: geen slechte keus

Voor heel veel mensen is een credit card een onmisbaar bezit en het systeem van een prepaid credit card is dan niet het eerste waar je aan denkt. Toch biedt de kaart een aantal voordelen die je best in overweging mag nemen als je over een credit card gaat nadenken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020