Excite

Prepaid creditcard in Nederland

Steeds meer doen we aan online winkelen en ook vakanties en vliegtickets boeken doen we steeds vaker op het internet. Daarbij is het vaak een vereiste dat je met een creditcard betaalt. Helaas voor velen is daarvoor een behoorlijke kredietwaardigheid voor nodig, die niet altijd door de banken wordt gegeven. Om dat gat te vangen, is een prepaid creditcard voor Nederland op de markt gebracht.

Prepaid creditcard opwaarderen

De prepaid creditcard is in Nederland een steeds normaler verschijnsel. Via je bankrekening middels iDEAL of Paypal kun je geld op de kaart zetten, die je vervolgens hetzelfde gebruikt als een normale creditcard. Het grote voordeel is dat je geen schuld opbouwt bij de bank en daardoor onverwachts te veel geld uitgeeft. De kaart is dus niet direct verbonden aan je rekeningnummer. Het kan wel zijn dat het creditcardbedrijf om je persoonlijke informatie vraagt. Prepaid creditcardbedrijven zijn namelijk vaak gekoppeld aan grote betaalbedrijven zoals Mastercard en Visa om overal geaccepteerd te worden. Deze grote financiële instellingen staan altijd onder strenge controle om mogelijke fraude te voorkomen.

Kosten prepaid creditcard

Waar bancaire instellingen winst maken door rente op krediet, is dat bij een prepaid creditcard niet het geval. Sommige bedrijven laten je een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betalen en ook de kaart zelf kost een bepaald bedrag. Deze bedragen zijn echter eenmalig. Ook bij geldopnames moet je een bepaald percentage betalen, waardoor het geen voordelige vervanging is van een normale bankpas zoals we die in Nederland kennen.

Voorbeelden prepaid creditcard Nederland

De eerste preparid credit card in Nederland was de ModusCard. Deze kaart kun je gewoon via het internet aanvragen. De ModusCard werkt samen met Mastercard. Andere voorbeelden zijn de NetCard en WireCard.

Prepaid creditcard op vakantie

Naast bij het online winkelen of bij vakantieboekingen, wordt de prepaid creditcard behalve in Nederland, ook in het buitenland geaccepteerd. Je kunt er bijvoorbeeld de tol mee betalen op de Franse snelwegen. Ook hotels accepteren over het algemeen de prepaid creditcards. Benzinestations hebben er over het algemeen nog moeite mee: dit ligt aan verouderde pinsystemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021