Excite

Wat zijn de prijzen van een begrafenis?

Prijzen begrafenis

Er zijn zaken waar je je liever niet mee bezig wilt houden, zoals de prijzen van een begrafenis. Toch is het verstandig om tijdens het leven na te denken over de dood. Dood gaan we immers allemaal en het is niet prettig wanneer je nabestaanden zich in perioden van rouw bezig moeten houden met het financiële plaatje van een begrafenis.

Kosten van een begrafenis

Een begrafenis kost minimaal €5.000, exclusief bijkomende kosten als receptie, grafsteen, bloemen et cetera. Voor een eigen graf voor 20 jaar betaal je ongeveer €3300, voor de grafsteen circa €2500. Een begrafenis op een doordeweekse dag kost doorgaans ongeveer €750. Wanneer je op zaterdag begraven wilt worden, betaal je doorgaans meer. Voor een spaanplaten kist betaal je rond de €450 en voor een massief mahonie kist betaal je €1400.

Optionele kosten

Optionele kostenposten zijn de rouwkaarten (100 stuks voor circa €250 exclusief porto), een advertentie in een regionaal (€500) of landelijk dagblad (€1500), een bloemstuk op de kist (€120), een samenkomst na afloop van de begrafenis in de aula (€200) met koffie en cake voor 100 personen (€355).

Uitvaartverzekering

Kortom, een begrafenis is een behoorlijk prijzige bedoening. Het is daarom aan te raden een uitvaartverzekering af te sluiten. Uitvaartzekeringen verschillen in premie en dekking, dus is het verstandig om diverse uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. De kosten van een uitvaartverzekering zijn lager wanneer je deze afsluit op jongere leeftijd. Verzekeringsmaatschappijen waar je een uitvaartverzekering af kan sluiten zijn onder andere Dela, Monuta en Yarden. Een goed geregelde uitvaart scheelt een hoop frustraties bij je nabestaanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021