Excite

Rabo banksparen voor je toekomst

De afgelopen jaren is er veel gewaarschuwd voor een pensioengat. Nu steeds meer mensen langer studeren en de pensioenleeftijd omhoog gaat, terwijl tegelijkertijd de vergrijzing sterker dan ooit de kop op steekt, is het pensioen van veel mensen niet eens zeker meer. De enige manier om wél zeker te zijn van je eigen toekomst, is door er voor te sparen. Dit kan bijvoorbeeld door Rabo banksparen.

Zet je geld vast

Rabo banksparen is een vorm van sparen waarbij je je geld langere tijd vast zet. Het grote verschil met een gewone spaarrekening, is dat je via banksparen gebruik kunt maken van een aantal fiscale voordelen. Deze vorm van banksparen valt namelijk onder je inkomsten uit box 1, waardoor je er geen vermogensrendementsheffing over hoeft te betalen. Bij een gewone bankrekening moet dat, afhankelijk van je saldo, wel. Rabo banksparen heeft nog een voordeel; je betaalt geen enkele provisie. Het geld dat je op de rekening zit, is ook echt het geld dat je spaart. Je kunt bovendien een combinatie kiezen van sparen en beleggen, waarmee je wel wat meer risico loopt, maar ook een groter rendement kunt behalen.

Sparen voor later

Wat je mogelijk als een nadeel kunt zien van Rabo banksparen is dat het echt gaat om sparen voor later. Als je het geld niet voor je pensioen gebruikt, dan kan het zijn dat je alsnog belasting moet betalen. Je voldoet dan namelijk niet aan de eisen die aan de rekening gesteld zijn. Je kunt het beste daarom een adviesgesprek aanvragen en kijken wat voor jou het beste werkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021