Excite

Sneller sparen met Rabobank Termijn Deposito tegen een hoge rente

Zet geld op je spaarrekening en het groeit vanzelf: je krijgt in ieder geval elk jaar rente. Vind je die rente niet hoog genoeg en geef je jezelf liever wat meer? Kies dan voor een Rabobank Termijn Deposito met een hoge rente. Je zet je geld dan voor langere tijd vast en krijgt in ruil daarvoor een hogere rente.

Deposito: wat is het?

Een deposito is een bankrekening waarop je een bedrag stort. Dat bedrag zet je vervolgens voor een bepaalde periode vast. Je mag er niets afhalen en meestal is het ook niet de bedoeling dat je er geld bij stort. Omdat je geld vast staat, krijg je van de bank een hogere rente. De Rabobank Termijn Deposito rente ligt gemiddeld tenminste een halve procent boven de gewone spaarrekening.

Voorwaarden

Voor elke bank gelden andere depositovoorwaarden. Bij de Rabobank moet je minimaal 25.000 euro inleggen voor een periode van 1 tot 2 jaar. Als je kiest voor twee jaar, dan krijg je na een jaar ook vast een rentebetaling. Het jaar daarna krijg je dus ook rente op rente. Als het deposito is afgelopen, kun je ervoor kiezen om de looptijd met dezelfde periode te verlengen. Ook kun je besluiten om het dan op te nemen. Soms zijn er extra voorwaarden. Sommige banken geven je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het geld tussentijds wel op te nemen, mits je een goede reden hebt. Zo'n goede reden is bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuw huis. Natuurlijk krijg je dan alleen rente over de periode dat het geld ook daadwerkelijk op de rekening gestaan heeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021