Excite

Sparen bij de Rabobank, hoe hoog is de rente bij een spaarrekening?

Je kunt bij de Rabobank verschillende spaarrekeningen openen. Die hebben allemaal hun eigen voorwaarden. Ook kan de hoogte van de rente verschillen. Wil je sparen bij de Rabobank, dan is het belangrijk om te weten hoe hoog de rente is bij een spaarrekening.

Spaarrekening met een variabele rente.

Er wordt bij de Rabobank een onderscheid gemaakt tussen een spaarrekening met een variabele rente en met een vaste rente. Variabel houdt in dat de spaarrente kan wisselen.

Internetspaarrekening: de populairste spaarrekening van de Rabobank met een variabele rente is de internetspaarrekening. Die spaarrekening kent geen voorwaarden. De hoogte van de rente is afhankelijk van je saldo. Tussen de 0 en 20.000 euro ontvang je 2,10 procent rente. Tussen de 20.000 en 100.000 2,20 procent en boven de 100.000 krijg je maar liefst 2,30 procent.

Gewone spaarrekening: een gewone spaarrekening is natuurlijk ook mogelijk. De rente ligt hierbij wel lager dan bij een internetspaarrekening. Bij alle saldoklasses ontvang je 0,2 procent minder rente dan bij een internetspaarrekening.

Spaarrekening met een vaste rente

Het is ook mogelijk om te sparen met een vaste rente. Een voorwaarde daarbij is wel dat je je spaargeld voor een bepaalde periode vast moet zetten.

Doelsparen: bij Rabo doelsparen zet je je geld voor een bepaalde periode vast. Je kunt kiezen voor een looptijd tussen de 2 en 20 jaar. De hoogte van de rente is afhankelijk van je looptijd. Zo ontvang je bij een looptijd van 5 jaar 3,50 procent rente, bij 10 jaar 4,20 procent en bij een looptijd van 20 jaar maar liefst 4,90 procent rente.

Termijndeposito: bij een termijndepositie kun je je geld vast zetten voor een periode van 1 tot 24 maanden. De inleg moet minimaal 25.000 euro zijn. Meer weten over de hoogte van de rente? Dan kun je het best een afspraak maken met de Rabobank.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021