Excite

Recessie is goed voor de lijn!

Een slechte economische toestand hoeft niet alleen maar nadelen te hebben. Sterker nog, voor de lijn kan een recessie wel eens heel goed zijn. Waarom? Omdat je vaak meer beweegt en gezonder leeft.

Wie weinig geld te besteden heeft, loopt of fietst vaker naar de winkel of het werk. Ook sigaretten laat men na verloop van tijd maar liggen. Volgens Christopher Ruhm, onderzoeker aan de Universiteit van North Carolina, is het een feit dat de gezondheid verbetert als de economische omstandigheden verslechteren. Het hoeft hier niet eens te gaan om een recessie in het hele land; ook het verliezen van je baan kan al reden genoeg zijn om het gezondheidsroer om te gooien.

Volgens de onderzoekers eten mensen tijdens een recessie vaak gezonder, omdat ze vaker thuis eten. Ook maakt men meer tijd voor vrienden en familie, wat weer goed is voor de geestelijke gezondheid. Ook je stressniveau kan baat hebben bij ontslag: veel mensen doen toch al niet wat ze graag zouden willen doen en een ontslag brengt ze dichterbij een droombaan die veel beter voor ze is en veel minder stress oplevert.

Wie zonder baan zit, heeft meestal meer tijd en gaat in die tijd vaker sporten. Er wordt juist weer minder alcohol gedronken, omdat dat eigenlijk niet in het budget past. Hetzelfde geldt voor het eten van veel vlees en kant-en-klaar maaltijden; daarvoor worden gezonde(re) alternatieven gezocht!

Afbeelding: Flickr account Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019