Excite

Hoe kun je een rechtsbijstand aanvragen?

Hoe kun je een rechtsbijstand aanvragen? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je moet alleen goed weten waar je op moet letten.

Wat is rechtsbijstand?

Rechtsbijstand is hulp die je krijgt bij conflicten, zoals ruzie met de buren, problemen op het werk of medische problemen. Vaak heb je juridische hulp nodig om dit soort problemen op te kunnen lossen. Juridische hulp kan echter ontzettend duur zijn. Als je een rechtsbijstand hebt, kost het je vaak geen geld en als het al geld kost, is het een stuk voordeliger.

Soorten rechtsbijstand

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstand. Zo kun je kiezen uit een rechtsbijstand voor particulieren en eentje voor ondernemers. Immers is de juridische hulp die ondernemers nodig hebben vaak heel anders dan die voor particulieren. Ook heb je verschillende soorten rechtsbijstand. Je kunt vaak een basispakket afsluiten en eventueel verschillende aanvullende verzekeringen. Mensen die veel op de weg zitten, willen wellicht een rechtsbijstand voor voertuigen en wanneer je vaak met artsen te maken hebt wil je misschien voor medische problemen gedekt zijn.

Waar kun je een rechtsbijstandsverzekering aanvragen?

Er zijn erg veel aanbieders voor een rechtsbijstandsverzekering, zoals DAS, Arag, Interpolis en Univé. Op de websites kun je vrijblijvend een offerte aanvragen en meer informatie vinden over de beschikbare pakketten. Lees goed wat er gedekt wordt en wat de voorwaarden zijn. Je kunt de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo kijken welke verzekering bij je past. Als je tevreden bent met de offerte, de voorwaarden en andere zaken die voor jou van belang zijn, dan kun je via internet of de telefoon de aanvraag vaak bevestigen. Succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021