Excite

Goedkoop of gratis advies via rechtsbijstand winkel

Vroeg of laat krijgt iedereen wel eens een keer te maken met een juridische kwestie. Het kan zomaar om iets kleins gaan. Je kunt dan natuurlijk een advocaat inschakelen, maar dat kost je veel geld en levert niet eens in alle gevallen een passend antwoord op je vraag. Zijn er nog alternatieven? Jazeker, de rechtsbijstand winkel!

Wat is het?

De rechtsbijstand winkel is te vinden in verschillende plaatsen in Nederland. In veel gevallen hoort deze bij een universiteit of hogeschool en krijg je adviezen van juristen in opleiding. Zij leren op deze manier over bepaalde situaties in de praktijk en jij krijgt gratis of heel goedkoop advies. Dit is voor beiden een win-win situatie! De belangrijkste doelgroep van de rechtsbijstand winkel bestaat uit economisch minder bedeelden. De winkels zijn over het algemeen bedoeld om hen ook in juridisch opzicht betere kansen te geven. De studenten die in de winkel werken, doen dit vaak op vrijwillige basis. Het grote voordeel is dat ze vaak verschillende specialisaties hebben, waardoor je eigenlijk overal wel antwoord op kunt krijgen.

Hoe werkt het?

Als je gebruik wilt maken van de diensten van een rechtsbijstand winkel, dan kun je in de meeste gevallen zo binnenlopen. Je kunt dan direct een gesprek met iemand voeren of een afspraak maken voor een andere keer. De winkel is vaak erg laagdrempelig en je hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen om er binnen te komen. Natuurlijk is het voor het gesprek wel praktisch als je eventuele documenten bij je zaak bij de hand hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021