Excite

Rechtsbijstand is zakelijk op de markt

Ondernemers zoals medici, agrariërs, assurantiebemiddelaars, verenigingen van eigenaren, winkeliers en zzp-ers hebben allemaal vroeg of laat te maken met het inroepen van hulp om rechtsbijstand bij zakelijke geschillen. Bij zaken met een belang van boven de €5000 is een advocaat verplicht gesteld. Uitzonderingen op deze regel zijn zaken die gaan over het arbeids-en huurrecht, gesubsidieerde rechtsbijstand en zaken bij een hogere rechtbank dan het kantongerecht. Deze geschillen kunnen zich voordoen tussen een medicus en patiënt, een winkelier en een klant over een aankoop of een agrariër die een landbouwwerktuig heeft gekocht en niet tevreden is over de werking van het werktuig. Er zijn vele risico's die je loopt bij het uitoefenen van het zelfstandig ondernemerschap. Om deze problemen het hoofd te bieden, bestaat de rechtsbijstand zakelijk, voor ondernemers.

Kosten advocaat

Het inhuren van een dure advocaat die €250 per uur kost, geniet in zulke situaties zeker niet de hoogste prioriteit. Je kan je om de hoge kosten te vermijden nu verzekeren door gebruik te maken van rechtsbijstand zakelijk. Meestal zijn deze diensten samengesteld in een pakket. Dat is per branche verschillend. Van belang is om voor de vele diensten, die door de verschillende advocatenkantoren en verzekeringsmaatschappijen worden aangeboden, de juiste abonnementen en rechtsbijstandverzekeringen af te sluiten met de beste kwaliteit en de laagste premie.

Premie vergelijken

Vergelijk de pakketten die worden aangeboden, de voorwaarden die eraan verbonden zijn en de te betalen premies per jaar of met een langere looptijd. Het voordeligst is om voor een samengesteld pakket te kiezen met de diensten, die het beste aansluiten bij je risico’s. Op vele websites kunt u zelf de premie berekenen, bij sommige kan je na een afspraak gemaakt te hebben, je wensen tijdens een persoonlijk gesprek kenbaar maken. Er zijn ook advocatenkantoren die hun diensten aanbieden in de vorm van abonnementen die meerdere faciliteiten omvatten. Zoals onbeperkt juridisch advies, toegang tot juridische documenten databank, bereikbaarheid van 8.00 uur tot 20.00 uur, incasso service op basis van no cure no pay. Let wel, je betaalt dan een vast bedrag per jaar, maar de kosten van een advocaat zijn daar niet bij inbegrepen.

Rechtsbijstandverzekering zakelijk

Het is nu meer dan ooit aan te bevelen dat iedere ondernemer in elke branche een rechtsbijstand verzekering afsluit om de schade te dekken die de activiteiten en de risico's van het zelfstandig ondernemerschap met zich meebrengen. Het is zeker de moeite waard om rechtsbijstand zakelijk verzekerd te zijn en zodat je niet zelf een advocaat hoeft te betalen. Vooral zzp-ers, de meest kwetsbare groep zouden op deze wijze verzekerd moeten zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021