Excite

Rechtsbijstand voor ZZP

Rechtsbijstand voor ZZP is helaas bijna noodzakelijk. Het komt nog steeds geregeld voor dat ZZP'ers in de juridische problemen komen, bijvoorbeeld omdat ze hun geld niet krijgen of omdat ze een conflict hebben. Dit soort problemen wil je natuurlijk liever voorkomen.

Rechtsbijstand en ZZP

Als je ZZP'er bent, ben je een zelfstandige zonder personeel. Je bent de verantwoordelijk voor alles in je bedrijf. Veel ZZP'ers sturen zelf hun nota's en houden hun eigen boekhouding bij. Helaas wordt hier geregeld misbruik van gemaakt, waardoor ZZP'ers wel hun werk verrichten, maar nooit geld zien. Ook kan het voorkomen dat er conflicten zijn, waarbij je het niet eens wordt over de gemaakte afspraken. Om dit soort problemen te voorkomen, kun je gebruik maken van de rechtsbijstand. Er zijn veel bedrijven waar je een rechtsbijstand kunt afsluiten en veel verzekeringen zijn speciaal voor de ZZP'er.

Vergelijk rechtsbijstandsverzekering

Ben je op zoek naar een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het vooral raadzaam om alles goed met elkaar te vergelijken. Bekijk de verschillende aanbieders en kijk hoeveel geld je maandelijks kwijt bent. Bekijk ook wat de voorwaarden zijn. Wat wordt er zoal vergoed wanneer je een rechtsbijstandsverzekering afsluit. Dit kan per aanbieder erg verschillen. Ook hebben sommige aanbieders meerdere verzekeringen waar je uit kunt kiezen. De ene dekt meer dan de ander, dus het is aan te raden om zorgvuldig te kiezen.

Loop geen risico

Misschien heb je als ZZP'er eigenlijk nooit problemen met je zakelijke contacten en werk je al jaren voor dezelfde bedrijven. Het is goed mogelijk dat je dan denkt geen rechtsbijstand nodig te hebben, maar toch is het aan te raden er eentje af te sluiten. Er kan altijd iets gebeuren, hoe betrouwbaar je contacten ook lijken. Loop dus geen enkel risico, want dat kan je veel geld kosten!

(photo © Tracy O)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019