Excite

Rechtshulp nodig? Vraag online advies

Bijna iedereen komt wel eens in een situatie terecht waarbij je rechtshulp nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan problemen op je werk of een echtscheiding. Wanneer je voor rechtshulp naar een advocaat stapt, dan ben je vaak veel geld kwijt. Een advocaat rekent al snel een uurloon van 180 euro!

Rechtshulp online

Veel mensen weten niet precies of ze wel in hun recht staan. Gelukkig kun je online terecht voor advies. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer je gelijk naar een advocaat stapt. Ook is het voor jezelf prettiger als je weet wat je rechten zijn. Een ander voordeel is dat je anoniem kunt blijven. Er zijn verschillende sites waar je online rechtshulp kunt krijgen. Dit kan in de vorm van informatie of telefonisch contact met een juridisch adviseur. Hij zal je zaak beoordelen en een advies geven. Ook kun je geholpen worden met het zoeken naar een advocaat.

Juridisch loket

De site waar je terecht kunt voor rechtshulp en waar je online geholpen kunt worden is het Juridisch loket (juridischloket.nl). Je vindt op deze site allerlei informatie over bijvoorbeeld werk, wonen, consumenten en familie. Staat je vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met een juridisch medewerker. Dit kan met een chatgesprek, per mail of telefonisch.

Jurofoon

Een andere mogelijkheid voor online rechtshulp is jurofoon.nl. Ook op deze site vind je allerlei handige informatie. Wanneer je er niet uitkomt, dan kun je op de site je vraag stellen. Daarna kun je de Jurofoon bellen en zul je antwoord op je vraag krijgen. Jurofoon.nl is ook uitermate geschikt om een advocaat te vinden! Je kunt gemakkelijk zoeken op onderwerp of woonplaats.

Tot slot

Sta je in je recht en wil je met behulp van een advocaat een zaak starten, verdiep je dan van tevoren in de kosten. Heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering of wie weet kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Kijk hiervoor op rvr.org.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021