Excite

Regel je auto financiering voordelig

Een nieuwe auto kost veel geld. Als je met spoed een nieuwe auto nodig hebt en je hebt er niet voldoende voor gespaard, dan zul je misschien een auto financiering moeten regelen. Denk daar goed over na, want het kost je altijd meer geld dan sparen of een goedkope auto kopen. Als je echter vastbesloten bent, dan is het natuurlijk zaak om je auto financiering zo voordelig mogelijk af te sluiten.

Als je een nieuwe auto koopt, dan tref je het: veel dealers bieden je de mogelijkheid om binnen drie jaar af te betalen zonder rente. Maak gerust gebruik van die mogelijkheid, maar doe je betalingen ook daadwerkelijk wanneer het nodig is. Alleen dan is dit een voordelige oplossing. Bovendien heb je de auto dan betaald op het moment dat je misschien wel weer rond zou willen kijken voor een nieuwe.

Denk er wel aan dat je niet alleen je afbetaling op tijd regelt, maar dat je ook vaste en beetje spaart voor onderhoud of voor een nieuwe auto, zodat je de volgende keer niet weer afhankelijk bent van een auto financiering. De kans bestaat namelijk dat er de volgende keer wel een rente gerekend wordt en dan blijf je natuurlijk steeds achter de feiten aan lopen.

Koop je geen nieuwe auto? Vergelijk dan de rentepercentages van financieringen met elkaar. Lees ook altijd de kleine lettertjes; soms gelden actierentes alleen gedurende het eerste jaar en als je financiering dan drie jaar loopt, kun je onverwachts toch heel veel geld kwijt zijn!

Afbeelding: Flickr account Damors

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021