Excite

Vakantie geboekt? Denk aan een reis- en annulleringsverzekering!

Je hebt je vakantie geboekt en loopt je lijstje met belangrijke zaken nog eens goed door. Kleding, paspoort, geldzaken, je koffer is boordevol. Maar heb je er ook aan gedacht dat door onvoorziene omstandigheden je reis wel eens niet door zou kunnen gaan? Of dat er onderweg wat dingen mis zouden kunnen lopen? Om de kosten die je dat zou geven te dekken kun je het beste een reis- en annulleringsverzekering afsluiten!

Wat is een reis en annulleringsverzekering precies?

Verzekerd op reis gaan bestaat uit twee onderdelen, namelijk een reis- en een annulleringsverzekering.

De reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering om de schade te dekken die je tijdens een reis op zou kunnen lopen. Meestal dekt een reisverzekering enkel vakantiereizen, dus geen zakenreizen of andere soort reizen. De reisverzekering valt onder de noemer schadeverzekeringen. Een reisverzekering sluit je af als aanvulling op verzekeringen die je al eerder hebt afgesloten. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de inboedelverzekering en je autoverzekering. Belangrijk om te weten is dat de reisverzekering alleen dekking biedt wanneer er op de eerder afgesloten verzekeringen geen dekking is. Er zijn twee soorten reisverzekeringen, namelijk de aflopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering.

De aflopende reisverzekering geldt slechts voor voor de duur van één door jou geboekte vakantie. De dekking van eventuele schade begint niet eerder dan dat met de reis is begonnen. De dekking eindigt op de door jou bepaalde einddatum of als je eventueel eerder terug bent.

De doorlopende reisverzekering is een verzekering die gedurende een heel jaar geldig is. Dus bij elke reis die je dit jaar gaat maken, ben je dus tegen schade verzekerd. Wel is de verzekerde verplicht om bij een reis in Nederland altijd een boekingsbevestiging te kunnen laten zien.

De annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de de kosten die je hebt gemaakt als je reis onverhoopt toch niet door kan gaan. Denk als reden hiervoor bijvoorbeeld aan een ongeval, of een overlijden. Je zult je reis moeten annuleren en de annuleringsverzekering dekt de kosten die je daarbij maakt.

Hoe kies ik een goede reis- en annuleringsverzekering?

Bij het kiezen van een reis- en annulleringsverzekering is het belangrijk om te weten hoe vaak je dat jaar op reis denkt te gaan. Als dat niet meer dan een keer is dan kun je het beste voor een aflopende reisverzekering kiezen. Natuurlijk moet je daarnaast ook de premies van de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

Voor het kiezen van de juiste annuleringsverzekering kun je het beste op een rijtje zetten welke gebeurtenissen de verzekering allemaal dekt.

De doorgaans gedekte gebeurtenissen zijn:

-Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van de verzekerde

-Zwangerschap van verzekerde of partner

- Beschadigingen aan het eigendom van de verzekerde waardoor zijn aanwezigheid dringend nodig is

- Werkeloosheid van de verzekerde door een onvrijwillig ontslag

- Het door de verzekerde niet kunnen ondergaan van voor de reis verplichte inentingen op medische gronden

Kijk goed wat voor jou belangrijke zaken zijn en zoek een verzekering die naadloos bij je aansluit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021