Excite

Reisverzekering afsluiten: waar moet je op letten?

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten is niet heel erg moeilijk en kan bij veel aanbieders al online. Een korte reisverzekering kun je daarbij vaak meteen afsluiten tijdens het boeken van een vakantie. Heel gemakkelijk dus!

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende verzekering is vooral heel handig wanneer je vaak op reis gaat. Je betaalt één keer per jaar je polis en bent vervolgens altijd verzekerd op reis. Dit geldt ook voor weekendjes weg. Wat er precies verzekerd is, is wel geheel afhankelijk van de verzekering die je afsluit. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor een werelddekking, zodat je overal ter wereld van je reisverzekering gebruik kunt maken. Ook kun je je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld extreme sporten of voor wanneer je gaat duiken. Ook de ziektekosten kun je nog aanvullend verzekeren, dit kan voor sommige bestemmingen erg handig zijn. In de Verenigde Staten zijn de ziektekosten bijvoorbeeld erg duur en dit kun je dus laten vergoeden door een aanvullende verzekering.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering heb je alleen voor een vakantie. Dit is vooral handig wanneer je niet zo vaak op reis gaat. Je betaalt dan per dag en hoeft dus niet ieder jaar flink te betalen. Hoe veel geld je kwijt bent is geheel afhankelijk van de aanbieder en of je er ook een annuleringsverzekering bij wilt.

Annuleringsverzekering

Je kunt een pakket afsluiten met een reisverzekering en annuleringsverzekering in één. Maar dit is niet altijd het geval, dus hier moet je goed op letten. Een annuleringsverzekering is handig, omdat er altijd iets kan gebeuren waardoor je reis niet doorgaat. Dit scheelt je een berg geld. Bedenk dus of je een aanvullende annuleringsverzekering wilt afsluiten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021