Excite

Reisverzekering vergelijken: lang of kort?

Een reisverzekering vergelijken kan je een hoop geld besparen. Of je nu een paar dagen weg gaat of op een lange reis, met een gezinsvakantie of op een stedentrip. Grofweg bestaan er twee soorten verzekeringen voor op reis. Een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Je reisverzekering vergelijken met andere opties kan je een hoop geld besparen. Zo kan een kortlopende verzekering al snel duurder uitvallen dan een doorlopende reisverzekering: ook al ga je maar één keer per jaar op reis.

Dekking kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je alleen afsluit voor de duur van je vakantie. Precies van de eerste dag tot de laatste dag. Je hebt recht op een basisdekking, zoals voor zoekgeraakte bagage. Afhankelijk van het type vakantie kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld als je gaat skiën of bergbeklimmen. Neem je een fiets mee? Dan wordt deze vaak ook gedekt onder een aanvullende verzekering.

Zorgkosten?

Houd er rekening mee dat zorgkosten vaak juist niet worden vergoed vanuit de basisdekking van de kortlopende reisverzekering. Een reisverzekering vergelijken stopt dus niet bij het bestuderen van de polis van enkel verschillende reisverzekeringen. Neem ook de polisvoorwaarden van je ‘normale’ zorgverzekering mee voordat je een aanvullende verzekering afsluit.

Premie doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering vergelijken met een kortlopende reisverzekering, lijkt misschien een kwestie van appels en peren. Maar toch kan een doorlopende reisverzekering voordelig zijn, zelfs al ga je maar één keer per jaar op vakantie. Het voordeel kan soms oplopen meer dan twintig procent, waarbij de eenmalige premie voor een kortlopende verzekering vergeleken is met de jaarpremie van een doorlopende verzekering.

De meeste aanbieders van reisverzekeringen brengen hun klanten op tijd op de hoogte van het verschil in premie. Daardoor is een reisverzekering vergelijken bij dezelfde aanbieder vaak niet nodig. Het grote voordeel voor hen is dat bij doorlopende reisverzekeringen klanten minder vaak overstappen naar een andere verzekeraar. Wil je reisverzekeringen onderling vergelijken? Raadpleeg dan websites als independer.nl of verzekeringssite.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021