Excite

Reisverzekering voor echte reisfanaten

Een tijdelijke reisverzekering sluit je af voor de periode dat je weg gaat. Vaak betaal je slechts een paar cent per dag en je bent dan in ieder geval verzekerd tijdens je reis. Deze reisverzekering is vooral handig voor mensen die slechts af en toe reizen. Het is immers zonde om jaarlijks te betalen voor een verzekering die je toch niet gebruikt.

Mensen die vaker reizen (hier vallen ook weekendjes weg onder) kunnen het besluit nemen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je betaalt hier jaarlijks voor en bent vervolgens tijdens al je reizen goed verzekerd.

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is het handig om te bekijken wat je precies nodig hebt. Hoe meer je laat verzekeren, hoe duurder de reisverzekering doorgaans wordt. Zo kun je kiezen voor werelddekking als je vaak buiten Europa reist. Ook kun je er een annuleringsverzekering bij inboeken of kiezen voor bijvoorbeeld extreme sporten.

Dingen die je niet nodig hebt, hoef je ook niet in je pakket te zetten en dit kan erg veel schelen in het geld van je doorlopende reisverzekering. Het beste is om de verschillende aanbieders voor reisverzekeringen goed te vergelijken en te bekijken wat er wordt gedekt en wat niet. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel geld dit je gaat kosten.

Afbeelding: Flickr account shazwan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019