Excite

Veilig op reis met een reisverzekering

Wanneer je onbezorgd vakantie wil vieren zonder je druk te maken over zaken zoals schade aan je bagage of diefstal van je spullen, dan is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Zo kun je heerlijk genieten van een cocktail aan de rand van het zwembad in de wetenschap dat je eventuele schade vergoed krijgt.

Waarom sluit je een reisverzekering af?

Wanneer je op vakantie bent wil je onbezorgd kunnen genieten van je reis. Toch kun je ook tijdens je vakantie in situaties belanden waar je niet om hebt gevraagd. Wanneer je onverwachts ziek wordt en onverhoopt naar huis moet, kunnen de extra kosten zich al gauw opstapelen. Zo moet er wellicht een dokter worden bezocht, worden er medicijnen voorgeschreven en moeten vluchten worden omgeboekt. Een reisverzekering dekt in dergelijke situaties vaak deze onverwachte kosten.

Een andere onprettige situatie waar je in kan belanden is wanneer je tijdens een dagje shoppen wordt beroofd van je handtas met al je geld en documenten erin. Een reisverzekering vergoedt vaak na thuiskomst de verloren documenten en de gestolen spullen.

Soorten reisverzekering

Er zijn meerdere soorten reisverzekeringen waaruit je kan kiezen. Wanneer je minimaal eenmaal per jaar op vakantie gaat is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Hierbij kun je kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Let wel: een doorlopende reisverzekering wordt pas voordelig wanneer je elk jaar minimaal langer dan drie weken weg bent. Bij elke vakantie ben je dan verzekerd tegen schade aan je bagage of verlies van je documenten en andere meeverzekerde spullen zoals je camera. Een kortlopende reisverzekering is slechts geldig voor één vakantie.

Een reisverzekering op maat

Een reisverzekering kun je naar eigen wens en behoefte afsluiten. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een basisverzekering te nemen, zonder allerlei extra's erbij te verzekeren. Zodoende kun je voorkomen dat je teveel geld betaalt voor een bepaalde dekkingsgebieden waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. Al met al is een reisverzekering zeker een must voor een onbezorgde vakantie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020