Excite

Reken je hypotheek uit

Je kunt uitrekenen wat je maandlasten van een hypotheek zullen zijn. Dit is vaak wel per aanbieder verschillend. Je kunt dus het beste een offerte aanvragen. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden.

De maandlasten van een hypotheek zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Zo is de hoogte van de hypotheek natuurlijk al van belang. Hoe hoger de hypotheek, hoe meer je zult moeten betalen. Ook is het bedrag afhankelijk van het soort hypotheek dat je hebt. Je hebt bijvoorbeeld aflossingsvrije hypotheek. Ook de looptijd van de hypotheek is van belang.

Hoeveel je kunt lenen met een hypotheek is van veel factoren afhankelijk. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met je inkomsten en de inkomsten van je partner. Ook wordt er gekeken of je een vast contract hebt. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, of ZZP-er bent, dan moet je de gegevens van drie jaar kunnen neerleggen. Zo kun je aantonen hoeveel je verdient hebt met je bedrijf. Er wordt ook gekeken of jullie kinderen hebben, of eventuele plannen voor kinderen. Dit kost immers meer geld en betekent dat je minder kunt betalen per maand.

Wil je echt weten hoe hoog een hypotheek is? Je kunt bij verstrekkers vrijblijvend een offerte aanvragen. Er wordt dan precies gekeken hoe hoog je hypotheek kan zijn en wat je maandlasten ongeveer zullen worden. Door verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken kun je achterhalen wat je hypotheek zal zijn. Je kunt dus heel gemakkelijk je hypotheek uitrekenen.

Afbeelding: Flickr account rexroof

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019