Excite

Rente autofinanciering: wat betaal je?

Een auto is duur en niet iedereen heeft zo het geld liggen om een nieuwe auto te kopen. Als je toch een nieuwe auto nodig hebt, kun je hiervoor een autofinanciering afsluiten. Hier betaal je natuurlijk wel wat voor. Wat de rente voor je autofinanciering is kun je zelf bekijken.

Snel afbetalen = geen rente

Veel dealers doen hun best om zoveel mogelijk auto's te verkopen. Ze gaan daarvoor ver en bieden ook financieringen aan. Het opvallende aan de rente voor deze autofinanciering is dat je die alleen betaalt als je bijvoorbeeld langer dan drie jaar doet over het terug betalen. Als je zeker weet dat het je lukt om de lening binnen de gestelde periode terug te betalen, dan is het een goed idee om hier gebruik van te maken. Het kost je immers niets, terwijl je wel al rond kunt rijden in je nieuwe auto. Bovendien heb je na drie jaar een mooie kans om te onderhandelen over de aanschaf van een nieuwe auto. De dealer zal je graag als klant houden en biedt je mogelijk weer een aantrekkelijke deal aan.

Wel rente betalen

Er zijn ook dealers waarbij je wel een financiering af kunt sluiten, maar ook rente moet betalen. Neem bijvoorbeeld het Financial Plan van Toyota. Als je een Aygo wilt kopen en die binnen vier jaar wilt afbetalen, dan kan dat al voor ongeveer €195 per maand. Omgerekend betaal je in die vier jaar dan dus ongeveer €1.000 rente. Sneller terugbetalen kan ook, dan bespaar je weer wat op de rente.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020