Excite

Handige om te weten: rente bij Duitse banken

Het is redelijk vanzelfsprekend dat je bij het vinden van een spaarrekening kijkt naar Nederlandse banken of tenminste banken die in Nederland actief zijn. Maar je hoeft je daartoe niet te beperken. Ook de rente bij Duitse banken kan heel interessant zijn. En het openen van zo'n rekening is niet eens moeilijk.

De rente

Het belangrijkste lijkt ongetwijfeld de rente bij Duitse banken. Helaas ligt die vaak ongeveer een procentpunt lager dan in Nederland. Het ligt er wel aan bij welke bank je zit; een bank als de Rabobank zou zomaar hetzelfde rentepercentage kunnen bieden als een Duitse bank, terwijl een bank als Moneyou er wel weer extra positief bij afsteekt. Aan de andere kant staat je geld op een Duitse bank wel veel veiliger. Bij private banken wordt namelijk een dekking geboden die wel tot een miljard euro per klant kan oplopen, terwijl die dekking in Nederland tot maximaal €100.000 gaat. Uiteraard moet je je bank hier wel op uitzoeken.

Fiscale gevolgen

Wie een spaarrekening in Duitsland opent, hoeft niet bang te zijn voor fiscale gevolgen. Je moet dat vermogen echter wel gewoon opgeven in box 3 bij je aangifte inkomstenbelasting. Het is dus niet zo dat je dat geld buiten het Nederlandse belastingsysteem kunt houden. Je kunt dus het beste een rekening in Duitsland openen als je een aanzienlijk vermogen hebt en de zekerheid wilt dat je het geld bij een faillissement van de bank ook terugkrijgt. Dat je daar dan iets aan rente voor in moet leveren, is een relatief lage prijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019