Excite

Hoe zit het met de rente van een hypotheek bij de Rabobank?

Veel mensen sluiten hun hypotheek het liefst af bij een vertrouwde aanbieder. De Rabobank komt dan meestal wel in aanmerking; deze bank is zelden betrokken bij schandalen en heeft over het algemeen een solide aanbod. Maar als je je aan het oriënteren bent op een hypotheek en je wilt daar niet direct een gesprek voor aanvragen, dan stuit je tegen een grens. Want waar vind je de rente van een hypotheek bij de Rabobank? Niet online...

Publicatie rentetarieven

De tarieven van een rente van een hypotheek bij de Rabobank worden namelijk niet meer gepubliceerd. In het verleden is dit wel eens gebeurd, maar tegenwoordig doet de Rabobank dat niet meer. De reden? De Rabobank bestaat eigenlijk uit verschillende, min of meer zelfstandige, kantoren, die elk hun eigen percentages kunnen hanteren. Er is dus niet één rentepercentage voor de Rabobank af te geven. Over het algemeen leert de ervaring echter dat je bij de Rabobank al snel een halve tot een hele procent duurder uit bent dan bij veel andere banken. Beperk je dus toch zeker niet tot een gesprek bij alleen de Rabobank.

Onderhandelpositie

Hoewel het niet publiceren van rentetarieven niet echt praktisch is, geeft het je wel een unieke onderhandelingspositie. Je kunt namelijk naar verschillende kantoren gaan en daar de beste prijs loskrijgen, zonder dat je per se naar een andere bank moet gaan. Als je bij de ABN een hypotheek wilt, dan zit je vast aan het gepubliceerde tarief - of iets daaronder - en wil je meer korting, dan moet je naar een ander. Bij de Rabobank betekent 'naar een ander' soms alleen maar 'naar een ander Rabobankkantoor'.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021