Excite

Goed rente percentage in Nederland

Er is een periode geweest dat het rente percentage in Nederland niet hoog genoeg kon zijn. Vijf, zes of zelfs zeven procent rente kon je gemakkelijk op je spaarrekening krijgen, daar hoefde je niet eens moeite voor te doen. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is het niet zo makkelijk meer om veel rente te krijgen. Je mag nu blij zijn als je ongeveer twee procent krijgt. Er zijn echter nog wel kleine uitschieters bij. Als je die weet te vinden, dan kan dat je op jaarbasis toch nog aardig wat geld schelen.

Hoge rentes vinden

Er is niet één rente percentage in Nederland; je krijgt wat de bank je biedt. En wat de bank je biedt, hangt af van een aantal factoren. Zo krijg je bijvoorbeeld meer rente op internetspaarrekeningen, omdat banken daar zelf minder werk aan hebben. De kosten zijn dus ook lager, waardoor een hogere rente geboden kan worden. Daarnaast is ook de marktrente van belang. Als alle banken ruim twee procent bieden, dan kun je niet zomaar veel minder bieden; de kans dat je dan spaargeld aan weet te trekken, is gewoon heel klein. Via websites als Independer.nl kun je de hoogste rentes vinden. Ook op Rentepercentages.info kun je zien welke rentes op dit moment het meest interessant zijn.

Gratis rekening

Als je vooral vanwege een hoge rente een spaarrekening opent, controleer dan altijd of deze rekening gratis is. Dan is het namelijk makkelijker om je geld tussen verschillende rekeningen te verschuiven, om zo altijd het hoogste rentepercentage mee te pakken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020