Excite

Alles over rente op een zakelijke lening

Je wilt investeren in je onderneming, ook als het financieel misschien iets minder uit komt. Als de investering zich uitbetaalt zoals je plant, kun je die lening immers zo weer terug betalen. Zakelijk lenen is op zich geen probleem, maar het is natuurlijk wel interessant om te weten hoe het zit met de rente op een zakelijke lening.

Rente vergelijken

De rente op een zakelijke lening hangt van een aantal factoren af. De belangrijkste factor is het bedrag. Ook het type lening is erg belangrijk. Zo worden voor starters bijvoorbeeld regelmatig actietarieven gehanteerd. Die tarieven maken het ook voor starters mogelijk om op een redelijk voordelige manier geld te lenen. Bedrijven die al gedurende lange tijd een relatie hebben met een bank kunnen vaak ook een aantrekkelijk tarief krijgen. Dit tarief zul je niet op internet vinden, maar je kunt er natuurlijk wel om vragen. Hetzelfde geldt voor bedrijven die - op wat voor manier dan ook - banken al veel opleveren.

Extra kosten

Naast de rente op een zakelijke lening betaal je ook nog extra kosten. Zo wordt er meestal een afsluitprovisie in rekening gebracht. Die provisie ligt zo rond de €100 tot €200 en wordt eenmalig betaald. Eenzelfde bedrag moet je betalen als je wijzigingen in de overeenkomst aan wilt brengen. Die wijzigingen kunnen overigens alleen doorgevoerd worden als de bank hier ook mee akkoord gaat. Daarnaast kan de bank besluiten om de rente op je lening te verhogen. Lees daarom altijd goed de algemene voorwaarden en kijk of dat in jouw geval wel toegestaan is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020