Excite

De rentestand van hypotheken in één overzicht

Dat banken mensen geld lenen om een huis te komen is natuurlijk geen vrijwilligerswerk. Ze doen dit, omdat ze er geld aan kunnen verdienen. Veel geld, als je de rentestand van hypotheken op het moment bekijkt. Als je tegen 5% rente een hypotheek afsluit voor een huis, dan kun je er op rekenen dat je in de 30 jaar dat je hypotheek loopt het aankoopbedrag van je woning twee keer in rente hebt betaald. En dan hebben we de aflossing er nog niet eens bijgeteld. Een lage rente kiezen loont dus.

Zorg dat je geïnformeerd bent

Veel mensen laten zich overdonderen bij het afsluiten van een hypotheek. Ze horen heel veel getallen, begrijpen niet helemaal precies waar alles over gaat en denken dat ze kunnen vertrouwen op het advies dat de adviseur geeft. Ze vergeten dat de adviseur ook baat bij zijn advies heeft; hij kan provisie krijgen als hij een hypotheek weet te verkopen. Als je zorgt dat je goed geïnformeerd bent, dan voorkom je dat je jezelf laat overdonderen. Je kunt je informeren over de rentestand van hypotheken via bijvoorbeeld Hypotheek-rentetarieven.nl, waar alle tarieven op een rijtje staan. Kijk ook eens bij banken zelf en neem desnoods printjes mee om je beweringen te staven.

Wees bereid te kiezen

Als je vanaf het begin af aan duidelijk maakt dat je niet bang bent om voor de goedkoopste aanbieder te gaan, zal een verstrekker meer zijn best doen je als klant binnen te halen of te behouden. Natuurlijk moet je ze wel een beetje het idee geven dat er kans is dat je bij hen komt. Aan een dood paard zal ook een hypotheekadviseur niet gaan trekken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019