Excite

Persoonlijke lening: rentetarief Rabobank

De meeste mensen kunnen rood staan op hun betaalrekening, maar dat is maar tot een bepaald bedrag. Als je snel een groter bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld om een auto of een keuken te kopen, dan kun je hiervoor een persoonlijke lening afsluiten. De rentetarieven verschillen per aanbieder. Je kunt het beste gaan voor een betrouwbare aanbieder, bijvoorbeeld de Rabobank. Het rentetarief van de Rabobank kun je gewoon op internet vinden. Het rentetarief is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Des te meer je leent, des te minder debetrente je betaalt. Voor een lening tot €2.500 betaal je op dit moment bijvoorbeeld 13,9% rente op jaarbasis, terwijl je voor een lening van €15.001 tot €50.000 'slechts' 8,6% op jaarbasis betaalt.

Afspraak maken

Voor je een persoonlijke lening afsluit, is het slim om altijd eerst even om de tafel te gaan met de adviseur van de bank. Je wilt namelijk niet in de problemen komen omdat je de aflossing eigenlijk niet kunt betalen. Ook is het prettig om samen even de kleine lettertjes door te nemen; die zijn niet altijd even duidelijk voor de leek.

Langer lenen kost meer

Hoewel het voor het rentepercentage niet uitmaakt hoe lang je doet over het terug betalen van je lening, maakt het voor de betalen rente wel degelijk uit. Des te korter de looptijd van de lening, des te lager het bedrag dat je aan rente betaalt. Bij een lening van €50.000 is het verschil tussen een terugbetaling binnen een jaar of binnen 5 jaar een extra kostenpost van maar liefst €9.000.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021