Excite

Overzicht van de rentetarieven van banken

Wie zijn of haar geld graag ziet groeien, houdt de rentetarieven van banken goed in de gaten. Wat vandaag een bank met een goed rentepercentage kan zijn, kan morgen veranderd zijn in een ongezonde bank of een bank met een laag percentage. Door spaarrekeningen bij verschillende banken aan te houden, kun je met je geld schuiven en ervoor zorgen dat je op elk moment het maximale rendement haalt.

De moeite waard

Het vergelijken van rentetarieven van banken lijkt misschien veel werk, maar als je hiervoor een site als Independer.nl gebruikt, valt dit best mee. Ook wordt vaak gedacht dat het niet de moeite waard is, maar zeker op hogere spaarsaldo kan een procent - of zelfs een tiende procent - flink aantikken. Als je een rekening opent bij Moneyou werkt dat nog extra door; daar krijg je namelijk elk kwartaal de rente op je rekening bijgeschreven. Het resultaat? Rente op rente. Per saldo krijg je dan dus nog meer.

Gratis rekeningen

Spaarrekeningen zijn bij de meeste banken gratis te openen. Als je ergens een lage rente tegenkomt, dan kun je er eentje openen, zodat je daar geld op kunt zetten zolang de lage rente geldig is. Open niet lukraak overal rekeningen, maar wacht liever tot er speciale acties zijn. De Royal Bank of Scotland geeft regelmatig leuke bedragen weg aan nieuwe klanten en bij andere banken krijg je als nieuwe klant weer een hoger rentepercentage. Wachten tot er echt een reden is om een rekening te openen, is dus van harte aan te bevelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021