Excite

Haal het maximale uit rentetarieven van de Rabobank

Spaarrentes zijn altijd een goed gespreksonderwerp: de één weet precies waar de hoogste rentes te behalen zijn, terwijl de ander zich daar helemaal niet mee bezig houdt en het allang best vindt als er ergens een beetje rente wordt gegeven. Het kost niet veel moeite om te proberen wat meer te halen uit je spaargeld en als je dat bij een van de gevestigde banken doet, dan weet je ook zeker dat je veilig zit. Tijd om de rentetarieven van de Rabobank dus eens wat beter te bekijken.

Lange en korte termijn

De rentetarieven van de Rabobank zijn verdeeld in verschillende categorieën: variabele rente en vaste rente. Als je flexibel wilt sparen, dan kom je meestal in aanmerking voor een variabele rente. Die rente past zich aan aan de markt en kan omhoog gaan, maar net zo goed omlaag. Dit zijn vaak niet de hoogste rentetarieven; ze blijven tussen de 2 en 2,5 procent steken, afhankelijk van het type rekening dat je hebt. Het voordeel van deze rekeningen is dat je geen minimum inleg hebt en dat je sparen kan hoe jij dat wilt. Als je wat meer zekerheid wilt, dan kun je je geld voor langere tijd vast zetten. Dan krijg je tot zo'n 5 procent rente, maar kun je er ook tot 20 jaar niet aan komen. Een deposito (maximaal 2 jaar) is ook een optie, maar daarvoor geldt vaak een minimum inleg.

Fiscaal voordeel

Je kunt bij de Rabobank ook sparen met fiscaal voordeel. Als je dit wilt doen, kun je het beste een afspraak maken. Je moet dan namelijk - afhankelijk van je doel - voldoen aan een aantal eisen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021