Excite

Maak een rentevergelijking voor spaarrekeningen

Des te meer spaargeld je hebt, des te interessanter kan het zijn om altijd de hoogste spaarrente te krijgen. Die hoge rente komt meestal niet vanzelf naar je toe. Daar moet je iets voor doen. Een rentevergelijking voor spaarrekeningen maken is een goede start.

Rentes vergelijken

Een rentevergelijking voor spaarrekeningen maken kan tegenwoordig vrij eenvoudig via internet. De meeste banken publiceren hun rentetarieven gewoon online en via vergelijkingssites als Independer.nl kun je snel kijken welke aanbieder de beste rente biedt. Houd er rekening mee dat de aanbiedingen niet altijd zijn wat ze lijken; soms is er sprake van een tijdelijke rente en soms moet je eerst een bepaald bedrag gespaard hebben voor je de actierente krijgt. Of erger nog; als je veel spaargeld hebt krijg je net weer niet die hoge, aantrekkelijke rente!

Meerdere spaarrekeningen

Na het maken van een rentevergelijking voor spaarrekeningen zul je al snel merken dat je vergelijking niet actueel meer is. De rentes bij banken verschillen soms per dag. Het kan daarom handig zijn om meerdere spaarrekeningen te openen bij verschillende banken. Je kunt dan zoveel met je geld schuiven als je wilt. Doe dit wel alleen als het je echt wat oplevert, want drie keer per week je geld verschuiven betekent ook dat je tenminste drie dagen per week geen rente krijgt. Dat is natuurlijk zonde. Voor de kosten van de spaarrekening hoef je deze methode in ieder geval niet na te laten, want spaarrekeningen zijn bij de meeste banken gratis. Een betaalde rekening openen is dan ook niet nodig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019