Excite

Ruim 100.000 Nederlanders verstuurden aangifte digitaal

  • © Getty Images
1 maart was de eerste dag dat mensen online hun aangifte in konden dienen over 2014. Dit werd vervolgens ook massaal gedaan: maar liefst 102.000 mensen hebben hun aangifte nu al ingevuld en opgestuurd. Dat heeft de Belastingdienst op zondagmiddag gemeld. Ook zijn er veel mensen die de portal van de Belastingdienst bekijken.

Om overlast te voorkomen, kregen veel mensen de melding dat ze het op een later moment beter weer konden proberen. Op die manier werd het verkeerd op de website wat gereguleerd en kon voorkomen worden dat mensen na het invullen van hun aangifte deze niet goed kwijt konden. In totaal werd deze melding maar liefst 166.000 keer gegeven. Dit zou in de meeste gevallen gegaan zijn om mensen die meerdere keren achter elkaar probeerden in te loggen.

Dit jaar is het eerste jaar dat iedereen online aangifte moet doen. Dat kan dit jaar ook voor het eerst op een eigen, persoonlijke pagina. Daarop zijn verschillende gegevens al vooraf ingevuld. Wie deze gegevens niet hoeft te wijzigen, kan ook een speciale app gebruiken om aangifte te doen. Deze app werd zondag al 44.000 keer gebruikt.

In totaal moeten dit jaar ongeveer 6,5 miljoen mensen hun aangifte inkomstenbelasting indienen. Deze aangifte kan dit jaar voor het eerst ook in april gedaan worden. Wie alles voor 1 mei heeft ingediend, krijgt waarschijnlijk voor 1 juli bericht over de teruggave of naheffing. Voor wie na 1 mei aangifte doet kunnen geen garanties gegeven worden voor wat betreft de termijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021