Excite

Slim beleggen: een aantal tips

Beleggen brengt een zeker risico met zich mee en kan je veel kosten. Maar slim beleggen kan je ook geld opleveren. Het is heel goed mogelijk om met een ochtend beleggen evenveel te verdienen als je normaal gesproken in een maand doet. Hoe je dat aanpakt? Hier vind je een aantal gouden tips.

Kies het juiste instapmoment

Het juiste instapmoment kiezen is essentieel, als het gaat om slim beleggen. Dan kunnen de koersen namelijk alleen maar omhoog gaan. Het vinden van dat moment is lastiger, maar er is één oude regel die tot nu toe altijd juist is gebleken: je kunt het beste instappen op het moment dat 'het bloed door de straten vloeit'. Dit was onder meer de lijfspreuk van superbelegger Warren Buffet en het wil zeggen dat je moet instappen als het heel, heel slecht gaat. Niet alleen met de beurs, maar ook met de maatschappij. Dan weet je namelijk dat je in een dieptepunt zit.

Ga voor een put

Een andere manier om geld te verdienen is door voor een put te gaan. Een put is een soort optie waarmee je recht hebt op een aantal aandelen. Je hebt ze echter niet in je bezit. Je kunt er dus geld mee verdienen, maar je hoeft de aandelen niet te verkopen. Let wel op dat je hierin slim handelt; raak niet in paniek als je een lange termijn insteek hebt, maar wacht gewoon je tijd af. Blijf wel alert, want elk bedrijf kan failliet gaan en als dat gebeurt, dan heb je niets meer aan je put opties.

Doe het zelf beleggen

Tot slot: als je wilt beleggen, dan kun je dat het beste zelf doen. Natuurlijk kunnen banken en verzekeraars ook slim beleggen, maar meestal levert dat door hoge provisies maar weinig winst op. Ook schakelen ze vaak minder snel, omdat ze rekening houden met die provisies. Tot slot is het prettiger om zelf geld te verliezen, dan dat de bank jouw geld verliest.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021