Excite

Snel berekenen hoeveel je kunt lenen

Geld lenen is iets wat niemand graag doet, want er komt een punt dat je het moet terugbetalen. Soms zijn er onvoorziene omstandigheden en moet je toch geld lenen. Bijvoorbeeld wanneer je een huis wilt kopen en een hypotheek neemt, ook dat is een lening. Je kunt ook een persoonlijke lening nemen, dat is een eenmalig krediet waarbij je vastlegt in hoeveel termijnen je het geleende bedrag aflost. Een andere vorm van een lening is een doorlopend krediet, zodat je elke maand wat extra geld hebt.

Bij een doorlopend krediet is het erg belangrijk dat je de hoogte van de lening eerst goed berekent. Je moet namelijk wel de lasten kunnen dragen van een lening. De kredietverstrekker kijkt daar natuurlijk naar, maar je kunt het ook op internet zelf berekenen.

Op verschillende websites kun je de hoogte van een lening berekenen. Er worden daarbij enkele gegevens van je gevraagd, zoals je woonsituatie en partnerschap. Natuurlijk moet je ook invullen wat je inkomsten en je uitgaven zijn. Op basis daarvan wordt berekend welk bedrag voor jouw situatie verantwoord is om te lenen.

Wanneer je weet hoeveel je kunt lenen, zou je direct naar een bank of kredietverstrekker kunnen gaan. Maar let bij het afsluiten van een lening goed op de voorwaarden die gesteld worden over bijvoorbeeld het aflossen van de lening. Het kan soms handig zijn om verschillende leningen met elkaar te vergelijken, zodat je een goed inzicht hebt in de voorwaarden. Ook daarvoor kun je op verschillende websites terecht. Een lening berekenen en vergelijken is dus zo gedaan.

Afbeelding: Flickr, Emilian Robert Vicol

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021