Excite

Snel geld sparen kan iedereen!

Een flinke buffer willen we allemaal wel. Als het niet om het veilige gevoel is, dan is het wel omdat we dan iets kunnen kopen waar we al lang van dromen. Maar je moet er wel voor sparen, want anders gebeurt er niets. En snel geld sparen, kan dat wel? Wel met deze tips!

1. Spaar tegen een hoge rente

Je kunt denken dat het veel moeite is, maar snel geld sparen begint bij een goede spaarrekening. En niet eentje, maar meerdere. Banken als Moneyou en Centraal Beheer Achmea bieden vaak hele hoge rentes - voor deze tijd dan - en bieden tegen elkaar op. Het is slim om bij deze - en bij andere - banken een spaarrekening te openen. Als de rente dan omhoog gaat en ook hoger blijft dan bij de andere bank, kun je je geld overzetten en toch weer een paar tientjes extra mee pakken op jaarbasis.

2. Spaar vooruit

Sparen met wat je over hebt werkt niet: je zult dan nooit duizenden euro's op je bankrekening krijgen. Je kunt beter een budget maken en kijken hoeveel je van dat budget per maand kunt sparen. Dat bedrag maak je direct naar je spaarrekening over als je salaris binnen is. Vervolgens kijk je tenminste elk half jaar of het bedrag omhoog kan, bijvoorbeeld door een abonnement op te zeggen of wat minder vaak uit eten te gaan. Elk tientje per maand levert je 120 euro per jaar op, plus rente!

3. Gebruik de kaasschaafmethode

Heb je internetbankieren? Log dan regelmatig in op je betaalrekening en rond je saldo af naar een mooi rond bedrag. Het geld dat je 'afschaaft' kun je op je spaarrekening zetten. De ene keer is dit 3,28 euro, de andere keer misschien wel bijna een tientje. Ongemerkt tikt dit hard aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019