Excite

Snel uit de schulden komen

Snel uit de schulden komen

Het is heel erg vervelend om schulden te hebben. Vaak loopt alles ook nog eens op en zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe kun je een enorme schuld van 100.000 euro of zelfs meer zo snel mogelijk aflossen? Dit is nog niet zo gemakkelijk, maar toch wil je de schulden zo snel mogelijk kwijtraken.

Kijk kritisch naar jezelf

Kijk heel kritisch naar jezelf en je uitgaven. Kun je ergens op besparen? Besparen is niet leuk, maar wanneer je schulden hebt, kun je dit toch beter wel doen. Heb je abonnementen, zet deze dan stop. Je hebt dan al snel een paar tientjes extra in de maand te besteden. Kijk ook naar de boodschappen die je doet. Ga bij voorkeur naar de Lidl of de Aldi en haal alleen de dingen die je nodig hebt. Snoep, chips en andere zaken zijn lekker, maar niet nodig. Kijk ook naar andere dingen die je geregeld koopt. Hoe meer geld je kunt besparen, hoe sneller je de schulden kunt aflossen.

Verkoop spullen

Ga je huis eens langs. Zijn er dingen die je niet echt veel meer gebruikt? Dan zou je ze best kunnen verkopen. Denk aan boeken, games, dvd's, meubels, etc. Verkoop ze via marktplaats.nl of bol.com. Ook kun je naar rommelmarkten gaan en daar je oude spullen verkopen. Heb je een dure auto voor de stoep staan? Het is misschien pijnlijk deze te verkopen, maar wanneer je hem eigenlijk niet echt nodig hebt - je kunt ook op de fiets naar je werk - kun je hem verkopen.

Tref regelingen

Tref regelingen met de schuldeisers. Dit is erg belangrijk, want hierdoor voorkom je boetes en raak je minder snel in de problemen. Ook heb je hierdoor een beter overzicht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020