Excite

Snel sparen dankzij deze handige tips

Je bekijkt misschien wel dagelijks je bankrekening, maar veel sneller gaat het sparen nog echt niet. Waarschijnlijk gebruik je dan de verkeerde methode, want snel sparen kan wel degelijk. Zeker met deze tips.

1. Kies een doel

Sparen met een doel is makkelijker dan sparen om het sparen. Bedenk een doel en visualiseer het voor jezelf, bijvoorbeeld door het op te schrijven of door een foto op te hangen.

2. Kijk hoeveel je vooraf kunt sparen

Maak een budgetplanning en kijk hoeveel geld je elke maand al vooraf (automatisch) naar je spaarrekening over kunt maken. Zo groeit je saldo ongemerkt door.

3. Spaar ook achteraf

Net voor je weer salaris/zakgeld krijgt, maak je alles wat nog op je lopende rekening stond over naar je spaarrekening. Als je deze maand uit kwam, dan kom je volgende maand ook wel uit.

4. Gebruik de kaasschaafmethode

Vooral handig als je gebruik maakt van internetbankieren: de kaasschaafmethode. Bekijk af en toe je betaalrekening en 'schaaf' het af. Staat er bijvoorbeeld 78,89 euro op je rekening? 'Schaaf' dan 3,89 euro af naar je spaarrekening. Als je dit elke week doet, levert het je toch zo weer honderd tot tweehonderd euro in het jaar op.

5. Ga voor de hoogste rente

De rente staat op het moment erg laag en daarom is het handig om zoveel mogelijk voor de hoogste rente te gaan. Een voorbeeld: de Rabobank geeft op dit moment op normale rekeningen gemiddeld 1,8% rente. MoneYou geeft je over hetzelfde geld 2,8%. Als je 1.000 euro op je spaarrekening hebt staan, dan levert die ene procent je toch weer een tientje aan extra rente op. Pakken dus!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021