Excite

Appeltje voor de dorst: een sommenverzekering

Ons verzekeringsstelsel kent veel verzekeringen. De meeste verzekeringen zijn bedoeld om een schade te vergoeden, denk aan een opstalverzekering of een autoverzekering. Er zijn echter ook verzekeringen die je verzekeren van een bepaald bedrag. Dat zijn sommenverzekeringen. Sommenverzekeringen zijn bijvoorbeeld levensverzekeringen of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ook de ongevallenverzekering is een bekende sommenverzekering.

Voorwaarden van een sommenverzekering

Je kunt voor een sommenverzekering kiezen, het is niet verplicht om er een af te sluiten. Het grote voordeel van zo'n verzekering is dat je niet eerst iets naars hoeft te overkomen, voor je er gebruik van kunt maken. De verzekering beschermt niet je vermogen, maar is een soort spaarpotje waar je jezelf mee verzekert. Er is geen goed verzekerd, maar jij bent verzekerd.

Levensverzekering

Een levensverzekering is de meest bekende sommenverzekering. Door middel van een eenmalige inleg of een maandelijkse of jaarlijkse premie kun je een levensverzekering afsluiten. Mocht je komen te overlijden of mocht je op een bepaalde leeftijd juist nog in leven zijn, dan kun je een uitkering krijgen. Die uitkering kan in één keer plaatsvinden, maar ook periodiek zijn. De afspraken per levensverzekering verschillen; je kunt zelf een combinatie samenstellen die je aanspreekt.

Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering is ook een sommenverzekering. De ongevallenverzekering keert bijvoorbeeld een vergoeding uit als je in het ziekenhuis hebt gelegen of als je door een ongeluk blijvend invalide raakt. Mocht je omkomen, dan kan de ongevallenverzekering ook uitkeren. Ook hier hangt het weer af van de specifieke afspraken die je hebt gemaakt.

Arbeidsongeschiktheid

Tot slot kun je je via een sommenverzekering verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Als je arbeidsongeschikt raakt en je inkomen daardoor keldert, krijg je een - meestal periodieke - uitkering.

Verstandig of niet?

Kiezen voor een sommenverzekering is vooral belangrijk als je een bepaalde financiële zekerheid zoekt. Natuurlijk kun je ook zelf sparen, maar in sommige gevallen is het saldo dat je daarmee kunt bereiken niet toereikend. Vraag wel goed advies over een sommenverzekering; het is vaak een overeenkomst die je voor langere tijd aangaat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021