Excite

Haal meer uit je geld met een spaar deposito

De spaarrentes zijn op dit moment niet heel hoog. Als je meer uit je geld wilt halen, maar er niet over peinst om te gaan beleggen, dan kun je een spaar deposito afsluiten. Je zet dan je geld voor langere tijd vast en krijgt in ruil daarvoor een hogere rente.

Spaarrekening met voorwaarden

Een spaar deposito is niets anders dan een spaarrekening met voorwaarden. Waar je een gewone spaarrekening over het algemeen leeg kunt halen als je wilt, spreek je voor een spaar deposito een periode met de bank af waarin dat niet kan. Die periode verschilt per bank, maar veel banken bieden al deposito's voor 6 maanden. Die periode kan oplopen tot vijf of tien jaar. Des te langer je je geld vastzet, des te meer rente je krijgt.

Weinig risico

Het grote voordeel van een spaar deposito is dat je bijna geen risico loopt. Waar beleggen behoorlijk riskant kan zijn, weet je dat je bij een spaar deposito je geld gegarandeerd aan het einde van de looptijd weer terug krijgt. Met de beloofde rente. Het nadeel is natuurlijk dat je in de periode zelf het geld niet op kan nemen. Sommige banken staan dit wel toe voor specifieke doelen, bijvoorbeeld de aankoop van een huis. In dat geval moet je wel een aantal documenten overleggen om aan te tonen dat je het geld ook daadwerkelijk voor dat doel nodig hebt. In andere gevallen kun je het geld alleen vrij krijgen als je instemt met het betalen van een boete. In de meeste gevallen komt dat erop neer dat je geen rente krijgt.

Spaar deposito afsluiten

Een spaar deposito afsluiten kan bij de meeste banken gewoon online. Bij het afsluiten kun je aangeven wat je aan het einde van de looptijd met het geld wilt doen; terugboeken naar een tegenrekening of het deposito verlengen. Het is vaak handiger om het geld eerst terug te laten storten, dan kun je daarna altijd weer een nieuw deposito openen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019