Excite

Spaarrekening bij KBC

Spaarrekening KBC

Spaarrekeningen bij de verschillende banken die België rijk is, vergelijken is tegenwoordig heel eenvoudig. Diverse vergelijkingssites puzzelen het voor je uit met een druk op de knop. Toch moet je kritisch blijven, want in hoeverre zijn die sites allemaal up-to-date gehouden?

Grootbanken in België

Als je het over de klassieke, gevestigde namen van de Belgische banken hebt, moet je in de eerste plaats denken aan KBC, Dexia en Fortis. Ze heten tegenwoordig alle drie ietsje anders maar in de volksmond worden ze nog op deze manier genoemd. KBC is daarbij ontstaan uit de fusie tussen Kredietbank en Cera in vorige eeuw.

Rente percentage

Wat de consument vooral wil weten, is hoeveel rente hij krijgt op zijn spaarcentjes. De Belg is immers een ijverige spaarder! Erg enthousiast over de spaarrente moet hij echter de laatste paar jaren niet meer zijn. Om het met een beroemde schaatscoach te zeggen: dat kan beter! Heel langzaam, met kleine stapjes gaat de rente toch weer naar omhoog.

KBC

KBC werkt, net als alle andere banken trouwens, met een basisrente en een getrouwheidspremie. De relatie tussen die twee lijken wel communicerende vaten! Is de basisrente vrij hoog dan is de getrouwheidspremie iets minder. Eenvoudig uitgelegd: bij de ene bank word je beloond om je geld te brengen (basisrente) en bij de andere bank krijg je meer rente om je geld er minstens een jaar te laten staan (getrouwheidsrente).

KBC: gewone spaarrekening

Op dit ogenblik is de basisrente 1% en de getrouwheidspremie 0,50%. En tot 1770 euro is vrijgesteld van roerende voorheffing. Qua percentages zit KBC in de middenmoot. Rijk word je er niet van, maar een appeltje voor onverwachte dorst is toch altijd veilig!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021