Excite

Spaarrekening openen? Hoe kun je de rente vergelijken?

Veel mensen hebben een spaarrekening. Het is fijn om wat spaargeld achter de hand te hebben voor mindere tijden of grote uitgaven. Wanneer je een spaarrekening wilt openen, dan is het belangrijk om je in de hoogte van de rente te verdiepen. Met een hoge spaarrente verdien je meer aan je spaarrekening!

Verschillende soorten spaarrekeningen

Er zijn verschillende soorten spaarrekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een spaarrekening zonder beperkingen. Je kunt op deze spaarrekening vrij geld storten en opnemen. De rente op deze spaarrekening varieert gemiddeld tussen de 2,00 en 2,75 procent. Dit is over het algemeen een variabele rente. De spaarrente is op dit moment niet zo hoog. Wil je spaarrekening openen met een hogere spaarrente? Dan is het een optie om je spaargeld voor een bepaalde periode vast te zetten. Hoe langer je je spaargeld vastzet, des te hoger zal de rente zijn. Je moet hierbij wel rekening houden dat je je spaargeld niet vrij kunt opnemen!

Spaarrekening openen: rente vergelijken

Wanneer je een spaarrekening wilt openen, dan zijn er verschillende sites waarop je de hoogte van de rente kunt vergelijken. Zo kun je de spaarrente van de verschillende spaarvormen vergelijken. Ook kun je gemakkelijk zien bij welke aanbieder je de hoogste spaarrente krijgt. Een goede site om rente te vergelijken is Spaarrente.nl. Je kunt kiezen uit verschillende spaarvormen en je krijgt gelijk een overzicht te zien van de spaarrente van hoog naar laag. Ook op Independer.nl kun je spaarrekeningen vergelijken. Ook kun je een test maken om te bekijken wat voor soort spaarrekening aan jouw wensen voldoet. Staar je niet alleen blind op een hoge spaarrente, het is ook belangrijk om een goed gevoel bij een spaarrekening te hebben!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020